miercuri, 16 martie 2011

Modificare sistem audio din Tuner List in Update List

Pana pe la mijlocul anului 2005 Renault-urile erau echipate cu aparate tuner list. Acestea au fost inlocuite cu un sistem nou, update list, un mare avantaj fiind faptul ca acesta dispune de intrare auxiliara, pe care se poate conecta un mediu digital de redare a muzicii - mufa verde C2 din poza a doua.
Alt avantaj ar fi posibilitatea inlocuirii cd-player-ului cu unul tot de origine, dar care citeste mp3.


Avem nevoie de un player update list, dar si de un display aferent, deoarece cel vechi, tuner list, nu este compatibil. In primele 2 poze se poate observa afisajul tuner list si cele 2 mufe de conectare, in cea de a 3-a poze se observa afisajul update list, ce are o singura mufa cu 24 pini.



Modificarile ce trebuiesc facute presupun schimbarea celor 2 mufe (rosie si gri) de la display si adaptarea mufei galbene de la player.
La mufa galbena de la player, desi sunt folositi 5 pini, in mufa de la display ajung doar 3 fire, pinii 1 si 4, respectiv 2 si 3 sunt comuni. Mai trebuie scos firul din pozitia 6 si mutat in pozitia 4. Conform pozei firele 1 si 4 se leaga la firul 11 al mufei negre, 2 si 3 la firul 12, iar 5 la firul 16.

Mai jos sunt tabelele cu functia fiecarui fir si corespondenta finala tuner list - update list.

11 comentarii:

  1. Atentie, posesori cu clima auto! Aceasta nu va functiona pana nu se adauga un pin pe pozitia 24 in mufa noua, sa se lege la firul roz (fost pin nr 10 in mufa gri).

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am display tuner list cu o singura mufa de culoare rosie, care ar fi corespondenta pinilor?

    RăspundețiȘtergere
  3. salut, unde trebuie sa leg firele pentru a instala un cablu auxiliar?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut are cineva schema pinilor de la mufa verde display cabasse AFFA3 NAV la mufa neagra update list ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pinul nr.10 la care vine un fir din mufa neagra din pinul 20, acest fir roz se regaseste in mufa gri sau in mufa rosie?
    Intreb deoarece doar mufa rosie are pe pinul nr.10 fir roz.
    Pana la urma e mufa gri sau mufa rosie?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adrian Moise I would need taht too for the affa3 to update list

    RăspundețiȘtergere
  7. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA am un renault laguna 2 din 2003 cu navigatie si diplay mare cu o mufa neaagra cu 18 pini si un cdplayer tuner list . as dori sa montez un cd player update list dar nu imi apare 0000 pt a putea introduce cod cdpleyer

    RăspundețiȘtergere
  8. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA am un renault laguna 2 din 2003 cu navigatie si diplay mare cu o mufa neaagra cu 18 pini si un cdplayer tuner list . as dori sa montez un cd player update list dar nu imi apare 0000 pt a putea introduce cod cdpleyer

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut am un clio2 2008 siam cumparat un cablu USB dar lam conectat la mufa c3 si nu citeste nimiic, ma poate ajuta cineva

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce mufa la Renault laguna 2 daca vreau sa ii schimb casetofonul

    RăspundețiȘtergere